Ryuk ransomware er på vei opp – slik kan du stoppe det!

Ryuk er en spesielt stygg form for ransomware som kombinerer automatiserte teknikker og menneskelig oppfinnsomhet for å unngå deteksjon. Det lammer organisasjoner, og etterlater dem som gisler for enorme løsepengekrav. Å stoppe Ryuk handler ikke om å forsvare seg mot en programvare. Snarere handler det om å slå av trusselen i flere stadier i angrepskjeden.
ransomware

I løpet av de siste ukene har antivirusselskapene sett en betydelig økning i Ryuk ransomware. Denne spesielt ekle trusselen blir levert via et sofistikert, flertrinnsangrep, som lammer organisasjoner og overlater dem til gissel for løsepenger.

For å forstå hvordan du stopper Ryuk ransomware, er det nyttig å vite hvordan angrepene utspiller seg.

Utviklerne bak Ryuk kombinerer avanserte angrepsteknikker med interaktiv og praktisk hacking for å øke sin suksess.

De retter seg vanligvis mot organisasjoner som ikke tåler noe driftsstans, som aviser, kommuner og lignende, for å øke sannsynligheten for betaling. Og når vi snakker om betalinger – de er store. Ofte 6-sifrede beløp som skal betales i Bitcoin.

Ryuk-angrep er sammensatte. De starter ofte med et Emotet- eller TrickBot-angrep, levert via ondsinnede vedlegg i spam-e-poster, som gjør det mulig for nettkriminelle å komme seg på nettverket ditt.

Når de er der, stjeler de legitimasjon og oppretter en ny admin-bruker. Med sine eskalerte administratorrettigheter på plass, kan hackerne bevege seg rundt i nettverket ditt, kartlegge Active Directory og slette sikkerhetskopiene.

Etter å ha fjernet sikkerhetsnettet, prøver de å deaktivere dine sikkerhets-produkter før de til slutt slipper inn Ryuk-løsepenge programmet, krypterer filene dine og krever store løsepenger.

Dersom du ønsker mer informasjon om hvordan slike angrep kan stoppes, kontakt oss for en uforpliktende prat!
Vi har produkter og tjenester som gjør at slike angrep garantert ikke kan skje på ditt nettverk!

Ta kontakt med oss!

Power IT har dyktige konsulenter med bred kompetanse på flere områder og er alltid tilgjengelige for deg.
Lukk meny

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert ved å få tilsendt nye artikler rett til din innboks!

HELSENETT

Alle våre produkter og tjenester kan også leveres til bedrifter i Norsk helsenett.

Bedriften ble startet av Morten Fossum Kviberg, en IT Konsulent med en drøm, stor lidenskap og ekspertise for fremtidens IT-drift.
Målet vårt er å hjelpe alle typer bedrifter, fra små til store, til å finne de rette IT-løsningene som gir stor besparelse og en ekstra push inn i fremtiden.

En fantastisk reise

Power IT AS har vokst fra ett enkeltpersonsforetak i 2008 til et aksjeselskap i 2013. Målrettet arbeid med det vi brenner for, har tiltrukket mange fantastiske kunder. Vi påtar oss oppdrag over hele verden, men hovedsakelig i Norge på Østlandet. Vi har kunder fra Lillesand i sør, til Tromsø i nord her i landet, samt enkelte kunder i Singapore, Canada, Nederland og Danmark.
Vi fortsetter reisen inn i fremtiden!

Vi tenker fremtid

Derfor er vi så forskjellige!
Vi vil gjøre virksomheter mer konkurransedyktige, og vi digitaliser for å sikre varig verdiskapning. Som kunde av Power IT AS kan du alltid være sikker på at du har den beste konsulenten som gir deg de beste løsningene som vil gjøre jobben din enklere. Med oss får kunden alltid rask og god service, fornuftige priser og høy kompetanse!